توضیحات آلبوم
بهمن علاءالدین در سال ۱۳۷۵ چهارمین کاست خود را با نام "بر افتو" این بار هم با تنظیم "استاد منصور قناد پور" و نوازندگی" شهریار فریوسفی"، "جمال جهانشاد"، “حسن ناهید”، "اردشیر، اردوان وارژنگ کامکار" و تک نوازی نی "استاد حافظی" و به اهتمام استاد"فریدون شهبازیان" منتشر کرد.
وی در این اثر نیز بخش دیگری از زندگی و فرهنگ ایل بختیاری بویژه توقف و ماندن جوانان و مردان را در گرمسیر برای "دِرو" ، بهنگام کوچ ایل به "سردسیر" و حدیث حسرت، دلتنگی،هجران ودوری از دیار ویار و گرما وکار طاقت فرسا و نفس گیر "دِرو" در "آواهای برزیگری" یا" گرمسیری" را روایت کرد.
علاوه براین "براَفتو" در مجموعه خود تنوع و گوناگونی موسیقی ایل بختیاری را در بر داشته، همچنانکه در تصنیف زیبای "بهار" با مضمونی اجتماعی و پویا و با بدعتی تازه انسان را چون چشمه ای جوشان نه چون مردابی ایستا به جنبش و حرکتی زلال و برای همبستگی بیشتر و تاراندن دشمن نوید داده و جانفشانیها و از خود گذشتگی ها را یادآوری میکند و یا تصنیف "بهار" که حکایت قول و قرار و بهار به عاشقان ساده دل ایل است و یا" گُلِ ناز" که دلخونیهای پر رنج و بیوفایی هاست که گویی شبهای بی مهتاب کوچ را تصویر می سازد.
در تصنیف" برافتو" ناپایداریهای بهار زود گذر عشق و جوانی را اشارت می کند. همچنین در قطعه بی کلام "چهار دستمالی "چوپی رقص بختیاری به شکلی زیبا احساس می شود و یا آواز" شَووخی" که دیگر بار حکایت شرف و خون و حماسه های ایل را به قالبی بیاد ماندنی روایت میکند.
در نهایت "دی بلال" که شناخته شده ترین ملودی تغزلی بختیاری چونان حدیث عشق گویی، کز هر زبان که می شنوی نا مکرر است.
- موسیقی در ایل بختیاری: برافتو
- ترانه سرا: بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری)
- آهنگساز: بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری)
- تنظیم کننده: منصور قنادپور
- به اهتمام: فریدون شهبازیان
- تار و تارباس: شهریار فریوسفی
- عود: جمال جهانشاد
- کمانچه: اردشیر کامکار
- نی: حسن ناهید
- سنتور: اردوان کامکار
- ضرب: ارژنگ کامکار
- تک نوازی نی: علی حافظی
- نگارش نت: بهمن فردوسی