بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری)

بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری)

  • 9 :تعداد آلبوم

بهترین آثار


بیوگرافی بهمن علاءالدین(مسعود بختیاری)

بهمن علاءالدین مشهور به مسعود بختیاری (۲۰ مهر ۱۳۱۹ مسجدسلیمان - ۱۲ آبان ۱۳۸۵ کرج) خواننده، ترانه‌سُرا و آهنگ‌ساز موسیقی لری بود.

وی آخرین راوی زندگی کوچ نشینی ، پدر شعر و موسیقی بختیاری و ملقب به خسرو آواز ، فردوسی بختیاری و کوگ تاراز است.

تولد

استاد علاءالدین در خانواده‌ای پرجمعیت و سُنتی زاده شد. وی از تیرهٔ زیلایی، از طایفهٔ بهداروند و از ایل هفت لنگ بختیاری بود.

زندگی و تحصیلات

در ۱۳۲۴ به علت تغییر محل خدمت پدر خود که در آن زمان در شرکت نفت مسجدسلیمان مشغول خدمت بود، به همراه خانواده به لالی نقل مکان نمود و در ۱۳۲۸ که نخستین مدرسهٔ ابتدایی به نام «دبستان فردوسی» در این شهر راه‌اندازی شد؛ شروع به تحصیل نمود و سپس سال‌های اول و دوم دبیرستان را در «عنبَل» و در «دبیرستان هنر» به پایان رساند و در سال ۱۳۳۶ و به دنبال بازنشسته شدن پدر از خدمت شرکت نفت؛ دوباره به مسجدسلیمان بازگشت و تا سال ۱۳۴۰ در «دبیرستان امیرکبیر» این شهر دوره تحصیلات دبیرستانی خود را به پایان رساند.

وی پس از تکمیل تحصیلات متوسطه بعنوان سپاهی دانش در سال ۱۳۴۱ راهی زنجان شد و به خدمت آموزش و پرورش درآمد.

در سال ۱۳۴۲ به ایذه و سال ۱۳۴۸ به اهواز منتقل گشت. همچنین در دانشسرای مقدماتی اهواز ادامه تحصیل داد و تا سنّ بازنشستگی در کسوت معلّمی انجام وظیفه کرد.

فعالیت هنری

از سال ۱۳۵۰ در کنار شغل معلّمی، همکاری خود را با رادیو اهواز و تلویزیون ملی آبادان  آغاز کرد. تا پیش از انقلاب با همراهی منصور قنادپور، نوازندهٔ سنتور، جمشید احمدی و واحد موسیقی رادیو اهواز آثارش را به دو گویش فارسی و بختیاری ارائه داد.

پس از انقلاب، مدتی در سکوت به‌سر برد تا این که با عطا جنگوک آشنا شد و ماحصل همکاری‌شان دو آلبوم تاثیرگذار و تحسین‌برانگیز «مال‌کنون» در سال ۱۳۶۵ و «هی‌جار» در سال ۱۳۷۱ بود.

آلبوم های پرفروش و پرطرفدار

آلبوم مالکنون همچنان پس از ۳۰ سال پرفروش‌ترین آلبوم موسیقی نواحی ایران است. مسعود بختیاری پس از این دو اثر شاخص ، با همکاری منصور قنادپور سه اثر جاودان دیگر به نام‌های «تاراز» در سال ۱۳۷۳ «برافتو» در سال ۱۳۷۵ و «آستاره» در سال ۱۳۷۷ را به علاقه‌مندان موسیقی ارائه کرد.

وفات

آبهمن علاءالدین که هیچ‌گاه ازدواج نکرد و پس از مرگ پدر سرپرستی مادر ، خواهران و خواهرزاده‌هایش را بعهده داشت در سال ۱۳۷۹ بهمراه خواهران و خواهرزاده‌هایش از اهواز به کرج نقل مکان نمود و سرانجام پس از طی یک دوره بیماری کلیوی و عمل جراحی مثانه در صبحگاه جمعه ۱۲ آبان ۱۳۸۵ به علت نارسایی قلبی در بیمارستان کسری این شهر درگذشت.

پیکرش در بقعه امامزاده طاهر (ع) کرج به خاک سپرده شد. وقتی خبر درگذشتش منتشر شد، بختیاری‌های داخل و خارج از کشور، سیلی از پیام و اظهار همدردی به راه انداختند.

پس از درگذشت ایشان نیز آلبوم‌های «بهیگ» در سال ۱۳۸۶ و «ویر»  در سال ۱۳۹۳ منتشر شدند.


آلبوم ها

تمامی حقوق متعلق به وبسایت لری رنک می باشد

هرگونه کپی برداری بدون مجوز پیگرد قانونی دارد

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

نماد های دریافتی

logo-samandehi
آهنگ پیش فرض
: / :